Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren (webstatistieken).

Shell Tellus

Voor het gebruik in hydraulische systemen is de juiste hydrauliekolie van groot belang. Om krachten over te brengen, om bewegende delen van elkaar te scheiden en te smeren én om te zorgen dat warmte kan worden afgevoerd. Welke hydraulische olie voor uw systeem geschikt is, hangt o.a. af van de benodigde viscositeit (dikte). Een lage viscositeit is in het belang van een efficiënte krachtoverbrenging en minimaal energieverbruik. Daarentegen is een hogere viscositeit weer goed voor de smering en afdichting.

Shell Tellus hydraulische oliën zijn uitermate geschikt om de efficiënte van hydraulische systemen te optimaliseren. Binnen het Shell Tellus assortiment kunt u bovendien kiezen voor een levensduur die past bij uw specifieke operationele behoeften. Bovendien kunnen de Shell Tellus oliën door de combinatie van geavanceerde additieven, technologieën en streng geselecteerde basisoliën, díe bescherming bieden die uw applicatie ten goede komt.

Of het nu gaat om verdubbeling van olielevensduur en verbeterde prestaties, de Shell Tellus producten maken het mogelijk.

Tellus assortiment:

Omdat iedere toepassing en omstandigheid specifieke uitdagingen met zich meebrengt, biedt Shell hydraulische olie speciaal bestemd voor:

  • Industriële productie à Shell Tellus MX Serie
  • Uitgebreid temperatuurbereik en mobiel gebruik à Shell Tellus VX Serie
  • Vochtige omstandigheden à Shell Tellus MA en VA

Deze series zijn verkrijgbaar in diverse viscositeiten.

Shell Tellus S4 ME – Voor de beste olielevensduur binnen het Shell aanbod in het aanbod van Shell Tellus:

  • Afgestemd op het gehele systeem
  • Draagt bij aan de energie-efficiëntie van het systeem waarin de olie wordt gebruikt
  • Uit testen bleken energiebesparing tot wel 6,4%
  • En een levensduur van de olie tot wel 4 x verlengd in vergelijking met conventionele Shell Tellus oliën