Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren (webstatistieken).

Shell Spirax

Transmissieolie en ATF

Speciaal voor aangedreven assen, versnellingsbakken en automatische transmissies biedt Shell Spirax smeeroliën. Deze oliën zijn specifiek ontwikkeld om de onderdelen van uw transmissie zo lang mogelijk te beschermen tegen slijtage, zodat deze efficiënt blijven werken. Zo kennen bijvoorbeeld de Shell Spirax S6 AXME en de Shell Spirax S6 GXME speciale wrijvingseigenschappen en een lage interne stromingsweerstand. Hierdoor gaat er minder vermogen verloren, is er sprake van een lagere bedrijfstemperatuur en is het mechanisch rendement hoger. En dit draagt weer bij aan een efficiënter brandstofverbruik.

Doordat Spirax olie een lange levensduur heeft, hoeft deze minder vaak vervangen te worden. Enerzijds betekent dit een continue bescherming van de onderdelen van uw voertuig. Anderzijds hoeft u minder vaak onderhoudsmomenten in te plannen en kan uw voertuig in bedrijf blijven. Om u een idee te geven, de Shell Spirax S6 AXME transmissieolie blijft wel vier keer langer aan de testspecificaties voldoen, zo blijkt uit standaard oxidatietesten.

De Shell Spirax portfolio kent de volgende producten:

Voor versnellingsbakken en handgeschakelde transmissies kent Shell Spirax de energiezuinige S6 GXME, S6 CXME en S6 TXME voor uitzonderlijke prestaties en onderhoudsbesparingen, de S2 G – S4 G reeks en de S4 CX, TX en TXM. Voor automatische transmissies bieden we de Spirax S1 ATF – S6 ATF reeks (Automatic Transmission Fluid). Speciaal ter bescherming van assen adviseert Shell de Spirax S6 AXME en S2 A – S4 A reeks.

Shell Spirax oliën zijn samengesteld door laboranten van Shell. De eigenschappen rondom oxidatie, shear stability en prestaties leiden tot maximale bescherming, vermogen en efficiëntie. In elke toepassing.