Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren (webstatistieken).

Shell Rimula

Omdat uw machine essentieel is voor uw bedrijfsvoering, moet deze betrouwbaar en efficiënt werken. U zoekt dus een motorolie die uw motor beschermt, de betrouwbaarheid verhoogt en ook nog eens de bedrijfskosten verlaagt. Ofwel, Shell Rimula – dieselmotorolie speciaal ontwikkeld voor zware toepassingen: uitmuntende slijtagebescherming met verlaagde viscositeit voor een verbeterd brandstofverbruik.

Kenmerken Shell Rimula:

1. Zuurbescherming

In de motor kunnen verbrandingszuren ontsnappen naar het motorblok. Bij gebruik van oliën van lage kwaliteit, worden vitale onderdelen mogelijk onvoldoende beschermd tegen deze zuren, wat kan resulteren in fatale motorschade door corrosie. Met de motoroliën van Shell Rimula kan dit voorkomen worden. Deze bevatten namelijke krachtige anti-oxidantmiddelen die zuren neutraliseren voordat ze schade veroorzaken aan uw olie en motor.

2. Afzettingsbescherming

Vuil in uw motor (zuigerafzettingen, motorbloksludge) kan invloed hebben op het rendement van uw motor, en brandstofkosten verhogen. Met Shell Rimula blijven motoren schoon en beschermd: Rimula oliën bevatten moleculen die zich aanpassen om afzettingsdeeltjes eerst te verwijderen en vervolgens te blokkeren.

3. Slijtageregeling

Met name bij het kleppenmechanisme van de motor en de versnellingsbak is bescherming tegen slijtage van groot belang. De Shell Rimula dieselmotoren bevatten dan ook adaptieve moleculen, ontwikkeld om onder invloed van warmte en druk een beschermingslaag te vormen ter bescherming van de motor.

Het aanbod Rimula motoroliën is onder te verdelen in drie categorieën:

1. Brandstofbesparende oliën

De volgende producten zijn met name geschikt wanneer verbeteren van het brandstofverbruik voor u prioriteit is:

  • Shell Rimula Ultra
  • Shell Rimula R6 LME
  • Shell Rimula R6 ME
  • Shell Rimula R5 E

2. Multigrade-oliën voor lage emissie

Wilt u aan de wettelijke eisen met betrekking tot emissie blijven voldoen én zeker weten dat uw machines efficiënt werken, dan kiest u een van de volgende producten, te herkennen aan de ‘L’ voor ‘lage emissie’:

  • Shell Rimula R6 LME
  • Shell Rimula R6 LM

3. Geavanceerde multigrade-oliën

Voor de nieuwste voertuigen op en buiten de openbare weg voldoen de volgende oliën aan de nieuwste industrie- en OEM-goedkeuringseisen:

  • Shell Rimula R6 M
  • Shell Rimula R6 ME